Gratis verzenden Nederland vanaf €100
Voor 16:00 besteld, vandaag nog op de post
30 dagen retourtermijn
Hulp nodig? Whatsapp 06 - 388 258 51

Bakken Superleuk! Quiche met rode biet en geitenkaas

Koken is niet echt mijn ding, ik zag dat ook als een zwakte, iets waar ik niet goed in ben. Maar... taarten en quiches bakken blijk ik wel te kunnen en ook nog eens heel leuk te vinden.
Ik wijt het maar aan die 4 pannen tegelijk op het vuur, op de één of andere manier kunnen mijn hersenen dat niet goed verwerken. Ik vind het ook fijn om met een recept heel precies iets voor te bereiden, af te wegen, klaar zetten en dan uiteindelijk de taart 'bouwen'. Afgelopen weekend heb ik een quiche gemaakt van rode bieten met geitenkaas en dat was zo'n groot succes dat ik dat met jullie wil delen. 

Wat heb je nodig (2 personen recept):

  • Taartvorm met een doorsnede van 18 cm en 8 cm hoog (ongeveer)
  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 of 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 300 gram gekookte bieten
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eieren
  • 100 mililiter slagroom (mag ook kookroom)
  • 2 takjes tijm
  • snufje peper, snufje zout
  • 150/200 gram spinazie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 citroen (niet teveel ;-)
  • 50 gram walnoten

Eerst de oven aanzetten op 180 graden, dan is die straks mooi voorverwarmd.
Wat mij altijd helpt is om eerst het recept even goed door te lezen dan kom je halverwege niet in de knoei met je werkzaamheden (bijvoorbeeld met iets op hoog vuur ineens in 5 seconden 2 uien moeten snijden, in mijn geval gevaarlijk voor mijn vingers).
Wat je alvast klaar kunt zetten is: de gepelde ui in halve ringen gesneden, de rode bietjes in blokjes snijden, de tijm alvast de kleine blaadjes eraf 'rissen' (plukken).

Doe een klein beetje olijfolie in een pan en fruit de (in halve ringen gesneden) ui ongeveer 3 minuten. Tegelijkertijd kun je de taartvorm invetten (ook met olijfolie) en bekleed je de taartvorm met de plakjes taartdeeg. Daarna verdeel je de gefruite ui over de bodem. Daaroverheen verdeel je de gesneden bietjes. Daarna verbrokkel je de geitenkaas over de rode bieten.
Nu pak je de eieren, de kookroom en de tijm, dit kluts je lekker even doorelkaar en je kunt er een snufje zout en een snufje peper door doen. Daarna verdeel je dit mengsel over de rode bieten (waar ook al de geitenkaas overheen ligt).
 
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Nu weet ik niet of ik een rotoven heb, maar bij mijn oven is het eerst 30 minuten in de oven en daarna nog 20 minuten weer in de oven met aluminiumfolie erover (dan verbrandt de bovenkant niet). 
Hé zul je denken, er is nog spinazie over? Dat klopt, daar gaan we een heerlijke en makkelijke salade mee maken. 

De dressing: doe de honing, mosterd, klein beetje olijfolie, hele of halve citroen (naar smaak) erin uitknijpen en dat even goed roeren. Snufje zout en peper toevoegen. 
De spinazie voeg je dan toe in gedeelten en steeds goed blijven roeren zodat ieder blaadje dressing heeft. De spinazie doe je zo laat mogelijk omdat het dan lekker knapperig blijft.
De walnoten rooster je in een droge koekenpan (goed blijven opletten, er zit heel weinig tijd tussen tussen 'precies goed' en verbrand). Hak daarna de walnoten in grove stukjes en verdeel ze als laatste handeling over de spinazie.

Dat was het, succes gegarandeerd! Eet smakelijk :-)
quiche-bakken

*Als je niet weet hoe je een taartvorm moet bekleden met taartdeeg dan kun je even googlen of op youtube kijken. 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy Policy gelezen.